Sacherjevi srčki

Recept je povzet po enem od neštetih receptov za Sacherjevo torto, količine pa prilagojene za 6 okusnih srčkov.

Za pripravo biskvita potrebujemo:

  • 70g masla,
  • 70g čokolade,
  • 70g moke,
  • 70g sladkorja,
  • 3 jajca,
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja,
  • 1/2 zavitka pecilnega praška.

Za premaz in obliv pa:

  • 3 žlice marelične marmelade,
  • 100g čokolade,
  • 2 žlici olja.

Priprava:

Najprej jajca ločimo in iz beljakov in ščepca soli naredimo sneg. Moko presejemo s pecilnim praškom.

20170212_124456888_ios-2048
Maslo in čokolado stopimo nad vodno kopeljo in…
20170212_125332552_ios-2048
…dodamo sladkor ter vanilijev sladkor in premešamo.
20170212_125619953_ios-2048
V rahlo ohlajeno maso vmešamo rumenjake (enega po enega).
20170212_125819876_ios-2048
Dodajamo sneg in moko pomešano s pecilnim praškom ter z žlico…
20170212_130231645_ios-2048
…narahlo zmešamo.
20170212_130804641_ios-2048
Maso damo v model obložen s peki papirjem in damo…
20170212_131324084_ios-2048
…v pečico segreto na 175°C. Pečemo 30 minut.
20170212_135218929_ios-2048
Biskvit vzamemo iz modela, ga ohladimo in prerežemo po višini.
20170212_141909516_ios-2048
Iz obeh delov biskvita izrežemo po 6 srčkov.
20170212_142206407_ios-2048
Marelično marmelado segrejemo,…
20170212_142805167_ios-2048
…da lažje premažemo in zlepimo srčke.
20170212_142812201_ios-2048
Čokolado in olje stopimo nad vodno kopeljo in…
20170212_143634870_ios-2048
…srčke oblijemo. Po želji postrežemo s stepeno sladko smetano.

Recept sem objavil tudi na Kulinariki.

Komentiraj