Krompir je na slovenska tla prišel v času Habsburške monarhije, ko je vladala cesarica Marija Terezija. Krompir smo Slovenci hitro vzeli za svojega in iz gomoljev pripravljamo razne okusne jedi. Pravi kralj med jedmi iz krompirja je pražen krompir, o katerem pa danes ne bom pisal. Poskusil sem pripraviti jed iz krompirja, ki izvira iz Švedske, recept zanjo pa sem našel na spletu. “Hasselback” krompir je na Švedskem postal prava uspešnica in ga kot prilogo ponujajo v mnogih restavracijah.Če izpustimo sir, ki sem ga dodal, je to prav gotovo eden bolj zdravih načinov uživanja pečenega krompirja.
Za eno osebo potrebujemo:
- 2 manjša krompirja,
- 1 žlica masla,
- 1 žlica olivnega olja,
- začimbe,
- sol, poper,
- manjši kos sira (gouda, edamec,…) in
- po želji 1 žlica kisle smetane.
En komentar Dodaj komentar