Pica s tuno in čebulo

Že dolgo nisem doma pekel pice. Čeprav priprava ni težka in si lahko pomagamo z bližnjicami (testo kupimo v trgovini), je meni še vedno najboljša doma pečena pica takšna, ki jo pripravim od začetka sam. Testo za pico (skoraj) vedno naredim po receptu za pivsko pico. Polovico bele moke sem danes zamenjal s pirino polnozrnato, ostale sestavine pa so enako kot v receptu. Prav tako sem sam pripravil paradižnikovo omako, a o tem malo kasneje.

20170320_164623070_iOS-2048-oznaka
Najprej moki dodamo kvas in sol in premešamo.
20170320_164843405_iOS-2048-oznaka
Dodamo olje in pivo…
20170320_170023640_iOS-2048-oznaka
…ter zamesimo testo in ga damo vzhajat za pol ure.
20170320_170506233_iOS-2048-oznaka
Medtem na olivnem olju prepražimo česen, toliko da zadiši in…
20170320_170643248_iOS-2048-oznaka
…dodamo pelate in žličko sladkorja.
20170320_170921471_iOS-2048-oznaka
Malo pokuhamo, nato dodamo origano in (kajenski) poper.
20170320_171310683_iOS-2048-oznaka
Še malo pokuhamo in zmešamo s paličnim mešalnikom.
20170320_171819170_iOS-2048-oznaka
Olive in čebulo narežemo,…
20170320_172337795_iOS-2048-oznaka
…prav tako mocarelo. Tuno in koruzo odcedimo.
20170320_174151711_iOS-2048-oznaka
Po pol ure vzhajanja testo razdelimo na tri dele in pustimo vzhajati še 20-30minut.
20170320_180206135_iOS-2048-oznaka
Testo z rokami raztegnemo in damo na pekač…
20170320_180341325_iOS-2048-oznaka
…premažemo s paradižnikovo omako…
20170320_180641367_iOS-2048-oznaka
…ter obložimo s tuno, čebulo in koruzo. Pečico segrejemo na 250°C.
20170320_181043166_iOS-2048-oznaka
Na vrh damo še mocarelo in olive in pečemo 10-12minut.
20170320_182624417_iOS-2048-oznaka
Pa dober tek!

Omake in testa je dovolj za tri pice. Ostanek testa lahko hranite v hladilniku in si naslednji dan pripravite pico s kakšnim drugim nadevom.

2 komentarja Dodaj komentar

Komentiraj