“Burek” s porom in bučko

Pri pripravi gibanice med tednom, sta mi ostala dva lista vlečenega testa. Razmišljal sem, kako ju porabiti in se spomnil na recept za Prazolio s kulinarike. Ker pa govedine iz juhe nisem imel, sem poskusil iz sestavin, ki sem jih imel doma, pripraviti nekaj podobnega. Za “burek” s porom in bučko potrebujemo:

  • 2 lista vlečenega testa,
  • 1 por,
  • 1 bučko,
  • 1 jajce,
  • origano, timijan, majaron in
  • 1 žlico domače vegete.
20170421_164357880_iOS-2048
Bučko in por operemo.
20170421_164545489_iOS-2048
Por prerežemo in odstranimo ostanke zemlje…
20170421_165119458_iOS-2048
…in ga narežemo na drobno.
20170421_165341142_iOS-2048
Na olju sem por prepražil.
20170421_165722792_iOS-2048
Bučke sem narezal…
20170421_170316365_iOS-2048
…in jih dodal prepraženemu poru. Dodal sem žlico domače vegete, malo origana, timijana in majarona in bučke prepražil ter ponev odstavil, da se zmes malo ohladi.
20170421_172211240_iOS-2048
Ko se je zmes malo ohladila, sem dodal jajce in premešal.
20170421_172519769_iOS-2048
Nadev sem razporedil po vlečenem testu…
20170421_173249406_iOS-2048
…in ga zvil v klobčič ter premazal z mešanico olja in vode. Damo v pečico zagreto na 200°C.
20170421_175602437_iOS-2048
“Burek” sem pekel 30 minut. Vsakih 10 minut sem ga premazal z mešanico olja in vode.
20170421_180853035_iOS-2048
Pa dober tek!

3 komentarji Dodaj komentar

  1. Lidija pravi:

    Sledim 🙂 Bravo, res. Z veseljem prebiram tvoj blog, se slinim, se zbrcam s kavča,…:))…nadaljuj 😉

    Všeč mi je

  2. gorskimoz pravi:

    Hvala, Lidija

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s