S kolesom okoli Uršlje drugič

Spomladi smo šli s cestnimi kolesi okoli Uršlje gore po malo daljši poti, tokrat pa je bila na vrsti tradicionalna kolesarska prireditev v Slovenj Gradcu. Tudi tokrat je privabila veliko kolesarjev, saj se nas je nabralo malo manj kot 200. Kot je zadnja leta že v navadi, sta bili na voljo dve trasi. Krajša, namenjena otrokom in družinam je potekala po Mislinjski dolini, daljša pa po ustaljeni trasi okoli Uršlje gore.

Na prireditvenem prostoru smo dobili še topel obrok, sledilo pa je še žrebanje praktičnih nagrad in dveh gorskih koles. Prirediteljem je treba izreči vse pohvale. Proga je bila vzorno označena, na križiščih so nas usmerjali prostovoljci. Sodelovalo je tudi vreme in sobota na kolesu je minila v odličnem vzdušju in družbi.

Za slabih 47 kilometrov proge z dobrimi 1100 premaganimi višinskim metri sva s kolegom porabila dobre tri ure. Najhitrejši so res bili v cilju prej kot v dveh urah, verjamem pa, da niso tako uživali v razgledih in sami vožnji kot mi, ki smo na progo šli za dušo.

Komentiraj