Polnjeni šampinjoni

na dan

Šampinjoni so najlažje dostopne gobe. Kupimo jih lahko skozi vse leto. Res njihov okus ni niti približno tako dober, kot je okus gob iz gozda, vseeno pa jih lahko z le nekaj dodatki spremenimo v pravo delikateso. Gobe in ajdova kaša se odlično ujemajo, če damo preko še malo sira in ga zapečemo… Tokrat sem klobučke rjavih šampinjonov napolnil z ajdovo kašo (s čebulo in peteršiljem) in jih pokril z rezinami brie-ja. Vse skupaj sem zapekel in postregel.

polnjeni-sampinjoni (1)
Ajdovo kašo…
polnjeni-sampinjoni (2)
…skuhamo v vodi (ali juhi).
polnjeni-sampinjoni (3)
Ptujsko čebulo (ali šalotko) na drobno sesekljamo…
polnjeni-sampinjoni (4)
…in na olivnem olju prepražimo.
polnjeni-sampinjoni (5)
Prepraženi čebuli dodamo sesekljan peteršilj in kuhano ajdovo kašo.
polnjeni-sampinjoni (6)
Ponev namažemo z olivnim oljem. Klobučke šampinjonov naložimo v ponev…
polnjeni-sampinjoni (7)
…in nadevamo z ajdovo kašo. Damo v pečico ogreto na 175°C za dobrih deset minut.
polnjeni-sampinjoni (8)
Ko so klobučki zapečeni, na vrh položimo rezine brie-ja in pečemo še nekaj minut, da se sir raztopi.
polnjeni-sampinjoni (9)
Potresemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo. Pa dober tek!

Komentiraj