Marmeladne blazinice

na dan

Včasih začutimo potrebo po sladkem. Marmeladni žepki oz. blazinice so enostaven in hitro pripravljen priboljšek, ki se prileže ob kavi ali čaji. Če ga neseš v hribe in si ga privoščiš na vrhu, pa še toliko bolje.

Po receptu za rogljičke sem zamesil testo in ga pustil vzhajati na sobni temperaturi. Za nadev sem porabil nekaj žlic slivove in brusnične marmelade.

blazinice (01)
Vzhajano testo, damo na pomokano površino…
blazinice (02)
…in ga razvaljamo.
blazinice (03)
Razrežemo ga na pravokotnike.
blazinice (04)
V posodici zmešamo nekaj žlic marmelade po okusu…
blazinice (05)
… in jo razporedimo po testu.
blazinice (06)
Vsako blazinico prepognemo in z vilicami zatesnimo robove.
blazinice (07)
Oblikovane blazinice damo vzhajati,…
blazinice (08)
…dokler ne narastejo. Medtem ogrejemo pečico na 175°C. Vzhajane blazinice pečemo 20-25 minut.
blazinice (09)
Pečene blazinice malo ohladimo in…
blazinice (10)
…potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo. Pa dober tek!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s