Običajno se, ko hočemo pojesti nekaj kitajskega, odpravimo v restavracije, ki so jih Kitajci odprli po vsem svetu. Lahko pa si obrok s pridihom Azije pričaramo tudi doma. Na spletu (in v kuharskih knjigah) je polno receptov. Ob pogovoru, kaj za nedeljsko kosilo, mi je moja draga predlagala ta recept. Malo sva ga priredila in okusen obrok je bil hitro na mizi.
Namesto piščančjega mesa sva uporabila puranje, dodala sva še malo mlade čebule in za piko na i še nekaj neslanih arašidov.
Za obrok za 4 osebe potrebujemo:
- 500 g puranjih zrezkov,
- beli del srednje velikega pora,
- zelene dele štirih mladih čebul,
- 12 srednje velikih šampinjonov,
- 3 manjše paprike,
- nekaj strokov česna,
- za palec velik kos ingverja,
- nekaj žlic sojine omake,
- dve žlici medu,
- sol,
- poper in
- nekaj žlic neslanih arašidov.
Za prilogo pripravimo riž z zeliščno soljo. Najboljši je okrogel riž za rižote, ki se lepo sprime.
Na sredino krožnika naložimo riž in ga obložimo s puranom po kitajsko.
Zraven ponudimo zeleno solato. Pa dober tek!
Tole bo pa naslednji teden na jedilniku. 🙂
Všeč mi jeVšeč mi je