Mini potice – kaj še ostane velikim 2.

Že v enem mojih prejšnjih blogov, sem pisal o mini poticah. Obljubil sem, da bom opisal tudi pripravo te okusne sladice. Testo in nadev pripravimo enako, kot za večjo sorodnico mini potičk.

Za 12 mini potic potrebujemo za testo:

  • 36 dag moke,
  • 50 g sladkorja,
  • 2 čajni žlici ruma,
  • lupinico neškropljene limone,
  • 1 rumenjak ali 1 jajce,
  • 30 g masla,
  • 12 g kvasa,
  • 180 ml mleka in
  • ščep soli.

Mleko malo segrejemo in vanj nadrobimo kvas in dodamo malo sladkorja in pustimo. Maslo stopimo. V posodo presejemo moko in sol…

20170210_144327074_ios-2048
…ter dodamo vse ostale sestavine…
20170210_145503935_ios-2048
… in zamesimo testo.

Testo pustimo vzhajati, da se volumen podvoji.

V tem času pripravimo sestavine za nadev:

  • 25 dag orehov,
  • 60 g sladkorja,
  • 1/2-1 čajna žlička cimeta (po okusu),
  • 1 dl mleka.
20170210_154222327_ios-2048
Mleko in sladkor segrejemo skoraj do vrelišča in prelijemo po orehih in cimetu.

Ko je testo dovolj vzhajano…

20170210_155243727_ios-2048
…ga razvaljamo na pravokotnik velikosti 36 x 48cm…
20170210_160455845_ios-2048
…in namaženo z nadevom, narežemo na tri trakove širine 12 cm in zvijemo.
20170210_160750692_ios-2048
Vsak trak razdelimo na štiri dele in mini potice vstavimo v model in pustimo vzhajati 1/2h.
20170210_165036188_ios-2048
Pečico segrejemo na 180° in mini potice pečemo 20-25minut.

Ko so pečene, jih vzamemo iz pečice in jih še pet minut pustimo v modelu…

20170210_171407038_ios-2048
…nato pa jih na mreži ohladimo.

Ohlajene po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

20170210_172612723_ios-2048
Dober tek!

Recept sem objavil tudi na Kulinariki.