Zrezki škotskega goveda s prilogo

Po včerajšnjem poganjanju pedal, sem si danes vzel malo počitka in ustvarjal v kuhinji. Na nedeljo pred praznikom sem se lotil priprave zrezkov škotskega goveda, v omaki iz graha in korenčka. Za prilogo sem naredil pire iz cvetače in krompirja, in ga popekel v pečici. Za predjed pa sem naredil čemaževe testenine s paradižnikovo omako s čemaževim pestom. Zraven zrezkov pa skledo domačega motovilca.

Za zrezke (za tri osebe) potrebujemo:

  • 3 goveje zrezki,
  • 2 čebuli,
  • 2 korenčka in
  • 1 veliko pločevinko graha (400g).
20170430_085501310_iOS-2048
Zrezke osušimo in posolimo.
20170430_084649572_iOS-2048
Čebulo drobno narežemo…
20170430_085319341_iOS-2048
…in jo prepražimo na olivnem olju.
20170430_090254112_iOS-2048
Ko je čebula prepražena, dodamo zrezke in jih popečemo najprej na eni…
20170430_090850571_iOS-2048
…in nato še na drugi strani. Potem čebulo premešamo, zrezke damo na vrh in dušimo do mehkega.
20170430_083746618_iOS-2048
V tem času olupimo in narežemo korenček in ga nekaj minut kuhamo.
20170430_092830785_iOS-2048
Ko se zrezki zmehčajo, jih vzamemo iz ponve.
20170430_093206710_iOS-2048
V ponev pa k čebuli dodamo korenček in grah, ter malo premešamo.
20170430_095515818_iOS-2048
Nato zrezke vrnemo v omako.

Za prilogo potrebujemo:

  • 2 manjša krompirja,
  • polovico manjše cvetače,
  • 30g masla in
  • malo naribanega parmezana.

Najprej olupimo krompir in operemo cvetačo.

20170430_082717577_iOS-2048
Krompir narežemo na kocke…
20170430_083055984_iOS-2048
…cvetačo pa skupaj s korenom na manjše kose.
20170430_090106634_iOS-2048
Krompir in cvetačo skuhamo do mehkega in pretlačimo.
20170430_090431586_iOS-2048
Dodamo maslo in parmezan ter premešamo.
20170430_090901761_iOS-2048
Pire damo v vrečko in…
20170430_091928940_iOS-2048
…na pekač nabrizgamo kupčke. Potresemo z naribanim parmezanom in v pečici, ogreti na 180°C pečemo 15 minut.

Za predjed potrebujemo:

  • 100g čemaževih (ali kakšnih drugih) širokih rezancev,
  • približno 100ml paradižnikove omake,
  • eno zvrhano žlico čemaževega pesta.

Paradižnikovo omako si skuham vnaprej in jo imam v hladilniku. Recept lahko najdete tukaj.

20170430_095113105_iOS-2048
Testenine damo kuhat v vrelo vodo.
20170430_094226245_iOS-2048
Paradižnikovo omako segrejemo…
20170430_094306182_iOS-2048
…in dodamo čemažev pesto…
20170430_095125825_iOS-2048
…ter premešamo. Če je omaka pregosta, jo zalijemo z žlico ali dvema vode, v kateri se kuhajo testenine.
20170430_100211779_iOS-2048
Ko so testenine kuhane, jih odcedimo…
20170430_101146344_iOS-2048
…in postrežemo z omako. Po vrhu naribamo parmezan.
20170430_102226628_iOS-2048
Za glavno jed na krožnik naložimo omako, na vrh dodamo zrezek, ob strani pa popečen cvetačno-krompirjev pire. Zraven ponudimo skledo zelene solate.
20170430_102233979_iOS-2048
Pa dober tek!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s