Po včerajšnjem poganjanju pedal, sem si danes vzel malo počitka in ustvarjal v kuhinji. Na nedeljo pred praznikom sem se lotil priprave zrezkov škotskega goveda, v omaki iz graha in korenčka. Za prilogo sem naredil pire iz cvetače in krompirja, in ga popekel v pečici. Za predjed pa sem naredil čemaževe testenine s paradižnikovo omako s čemaževim pestom. Zraven zrezkov pa skledo domačega motovilca.
Za zrezke (za tri osebe) potrebujemo:
3 goveje zrezki,
2 čebuli,
2 korenčka in
1 veliko pločevinko graha (400g).
Za prilogo potrebujemo:
2 manjša krompirja,
polovico manjše cvetače,
30g masla in
malo naribanega parmezana.
Najprej olupimo krompir in operemo cvetačo.
Za predjed potrebujemo:
100g čemaževih (ali kakšnih drugih) širokih rezancev,
približno 100ml paradižnikove omake,
eno zvrhano žlico čemaževega pesta.
Paradižnikovo omako si skuham vnaprej in jo imam v hladilniku. Recept lahko najdete tukaj.