Deževen dan in hladno vreme (ki kar preveč spominja na jesen) sta bila povod, da sem danes skuhal (skoraj) zelenjavno juho. Zakaj skoraj? Ker je v njej tudi nekaj piščančjega mesa, ki pa ga lahko tudi izpustite. Na vrtu sem pobral svež grah, korenček, eno manjšo kolerabico, porezal sem tudi vršičke brokolija in dodal še lisičke, ki sem jih zadnjič nabral in osnova za dobro juho je bila tu. Zraven pa ajdovo-pirine palačinke s slivovo in jagodno marmelado.
Za juho potrebujemo (za 3 krožnike):
- manjši por (ali čebulo),
- 1 piščančje stegno,
- 1 korenček,
- manjšo kolerabico,
- pol večjega ali en manjši sladki krompir,
- pest brokolija z zelenjem vred,
- pest lisičk,
- pest mladega graha,
- žličko domače vegete,
- 2 stroka česna,
- nekaj vejic peteršilja in
- majaron.
Za 10 palačink potrebujemo:
- 120 g pirine moke,
- 120 g ajdove moke,
- 2 jajci,
- 500 ml mleka in
- ščep soli ter
- marmelado ali drug namaz za nadev.