Testenine z jurčki in gorgonzolo

Čeprav se jesen še ni prav začela, lahko v gozdu že najdemo jurčke. Te okusne gobe lahko pripravimo na mnogo različnih načinov. S testeninami, z ajdovo kašo, v omakah, če pa poleg jurčkov naberemo še druge gobe, lahko pripravimo krasno gobovo juho. Ker sem na sprehodu skozi gozd našel samo enega jurčka, sem si pripravil le omako s smetano in gorgonzolo in z njo prelil široke rezance. Gorgonzola se lepo ujame z jurčki, zraven pa sem pripravil skledo zelene solate.

Za testenine z jurčki in gorgonzolo potrebujemo (za 1 osebo):

  • enega srednje velikega jurčka,
  • manjši kos pora (ali pol manjše čebule),
  • nekaj vejic peteršilja,
  • cca 75 g gorgonzole,
  • 1 dcl sladke smetane,
  • sol in
  • 80-100 g širokih rezancev.
jurcki (01)
Pripravimo si sestavine in pristavimo lonec z vodo za testenine, ki jo solimo.
jurcki (02)
Jurčka narežemo na tanke rezine…
jurcki (03)
…in jih popečemo na malo olivnega olja.
jurcki (06)
Medtem na drobno narežemo por.
jurcki (04)
Ko so jurčki popečeni, jih shranimo na toplo,…
jurcki (07)
… v ponvi pa popražimo por.
jurcki (05)
V vrelo vodo damo kuhat testenine.
jurcki (08)
Ko je por prepražen, v ponev vrnemo jurčke in dodamo na drobno narezano gorgonzolo.
jurcki (09)
Ko se gorgonzola stopi,…
jurcki (10)
…dodamo na drobno nasekljan peteršilj in zalijemo s sladko smetano.
jurcki (11)
Premešamo in malo pokuhamo,…
jurcki (12)
…nato pa dodamo kuhane testenine in premešamo.
jurcki (13)
Postrežemo s skledo zelene solate. Pa dober tek!

2 komentarja Dodaj komentar

Komentiraj