Narastek z jurčki in ajdovo kašo

Letošnja jesen je bogata z jurčki in pripravil sem že kar nekaj jedi. Jurčki lahko pripravimo na različne načine, s testeninami, popečene, v omaki… Znana in zelo okusna je tudi ajdova kaša z jurčki, tokrat pa sem se odločil za narastek z jurčki in ajdovo kašo. Malo drugače pripravljena jed se je izkazala za zelo okusno in je lahko kot topla predjed lep uvod v kulinarično razvajanje.

narastek-z-jurcki (1)
Jurčka narežemo na tanke rezine…
narastek-z-jurcki (2)
…in jih na olivnem olju popečemo.
narastek-z-jurcki (4)
Gobe shranimo na toplem, v ponvi pa prepražimo čebulo.
narastek-z-jurcki (3)
Kuhani ajdovi kaši…
narastek-z-jurcki (5)
dodamo popečene jurčke in praženo čebulo. Solimo, popramo in dodamo timijan…
narastek-z-jurcki (6)
…in jajce ter premešamo.
narastek-z-jurcki (7)
S pripravljeno zmesjo napolnimo posodice. Na vrh položimo nekaj rezin popečenih jurčkov, ki smo jih prihranili. Pečico segrejemo na 175°C.
narastek-z-jurcki (8)
Posodice z narastkom damo v nižjo posodo in prilijemo vrelo vodo, da se bo narastek pekel v vodni kopeli. Pečemo 20-25 minut.
narastek-z-jurcki (9)
Narastek postrežemo kot predjed. Pa dober tek!

En komentar Dodaj komentar

Komentiraj