Jurčki z jajci

Letošnja jesen je radodarna z gobami. Še posebej z jurčki, ki sem jih v zadnjih dneh pogosto pripravljal. Po testeninah z jurčki in gorgonzolo, popečenih jurčkih in po narastku z jurčki in ajdovo kašo, so na vrsto prišli še jurčki z jajci. Aromatični in hrustljavo zapečeni jurčki ter mehko zapečena jajca se lepo dopolnjujejo, dodatek začimb pa povzroči pravo eksplozijo okusov v ustih. Hitro, enostavno in okusno.

Za jurčke z jajci (za eno osebo) potrebujemo:

  • 1 srednje velik ali 2 manjša jurčka,
  • manjšo ptujsko čebulo,
  • maslo,
  • olivno olje,
  • 2 jajci,
  • sol,
  • peteršilj in
  • baziliko.
jurcki-z-jajci (01)
Jurčka narežemo.
jurcki-z-jajci (02)
Drobno sesekljamo ptujsko čebulo.
jurcki-z-jajci (03)
V ponvi razpustimo maslo…
jurcki-z-jajci (04)
…in popečemo jurčke…
jurcki-z-jajci (05)
…z obeh strani.
jurcki-z-jajci (06)
Jurčke damo na stran, v ponev dolijemo malo olivnega olja in prepražimo čebulo.
jurcki-z-jajci (07)
Ko se čebula nekoliko razpusti, jo solimo in začinimo s peteršiljem in baziliko.
jurcki-z-jajci (08)
Čebulo še malo popražimo nato pa primešamo popečene jurčke.
jurcki-z-jajci (09)
V ponev ubijemo jajci in na hitro premešamo, da jajca ne zakrknejo preveč.
jurcki-z-jajci (10)
Takoj postrežemo. Pa dober tek!

Komentiraj