Testo za pico z drožmi

Testo za pico običajno pripravljam po receptu s kulinarike. Ker so se droži izkazale že v več receptih, sem se odločil, da poskusim tako pripraviti tudi testo za pico. Uporabil sem mešanico pirine polnozrnate in gladke pšenične moke, z rezultatom pa sem zelo zadovoljen. Pripravil sem dve pici, zadnjo tretjino testa pa uporabil na malo drugačen način.

Za testo za pico potrebujemo:

  • 250 g pirine polnozrnate moke,
  • 250 g bele moke,
  • 100 g droži,
  • 1 žličko soli,
  • malo olja in
  • cca 250 ml vode.
testo-za-pico (01)
Najprej zmešamo obe vrsti moke in sol.
testo-za-pico (02)
Dodamo droži in olje ter vodo.
testo-za-pico (03)
Zamesimo gladko testo in ga pustimo vzhajati.
testo-za-pico (04)
Ko se volumen testa podvoji,…
testo-za-pico (05)
…ga razdelimo na tri dele. Vsak del testa naoljimo in pokrijemo s folijo za živila.

Prvo pico sem nadeval s pečenim pršutom, papriko in mocarelo.

testo-za-pico (06)
Testo raztegnemo in…
testo-za-pico (07)
…premažemo s paradižnikovo omako.
testo-za-pico (08)
Pico obložimo s pršutom, papriko in…
testo-za-pico (09)
…mocarelo. Posujemo z origanom in pečemo na 230°C okoli 15 minut.
testo-za-pico (10)
Pečeno pico razrežemo in…
testo-za-pico (11)
…postrežemo. Pa dober tek!

Druga pica je bila obložena s tuno, čebulo, papriko, koruzo, olivami in kaprami.

testo-za-pico (12)
S paradižnikovo omako premazano testo obložimo s tunino, papriko, olivami, mocarelo, koruzo in kaprami. Pečemo na 230°C okoli 15 minut.
testo-za-pico (13)
Razrežemo in postrežemo. Pa dober tek!

Iz tretjega dela testa sem pripravil spiralne hrenovke in jih ovil s testom.

testo-za-pico (14)
Testo razdelimo na šest delov.
testo-za-pico (15)
Hrenovke nabodemo na špile za ražnjiče…
testo-za-pico (16)
…in jih spiralno razrežemo.
testo-za-pico (17)
Iz testa naredimo slab centimeter debel svaljek in ga spiralno vstavimo v narezano hrenovko.
testo-za-pico (18)
Spiralne hrenovke s testom pečemo pri temperaturi 180°C 20-25 minut.
testo-za-pico (19)
Ponudimo s solato, gorčico, paradižnikom in paradižnikovo marmelado. Pa dober tek!

Komentiraj