Beljakov čips z mandlji

Če nam pri peki ostanejo beljaki, vedno iščemo način, kako jih porabiti. Ko sem nazadnje pekel krofe, sem pripravil mufine. Tokrat pa sem se odločil, da iz beljakov naredim čips. Recept je zelo enostaven in poleg beljakov vsebuje samo tri sestavine:

  • 4 beljaki,
  • 120 g sladkorja v prahu,
  • 140 g gladke moke,
  • 200 g mandljev in/ali lešnikov
mandljev-cips (01)
Če imamo še neolupljene mandlje,…
mandljev-cips (02)
… jih prelijemo z vrelo vodo…
mandljev-cips (03)
… in jih olupimo.
mandljev-cips (04)
Iz beljakov in ščepca soli stepemo trd sneg.
mandljev-cips (05)
Olupljene mandlje osušimo.
mandljev-cips (06)
Sladkor v prahu in beljake…
mandljev-cips (07)
…premešamo.
mandljev-cips (08)
Na rahlo vmešamo moko,…
mandljev-cips (09)
… nato pa še mandlje.
mandljev-cips (10)
Maso prelijemo v namaščen pekač in pečemo 30 minut pri 180°C.
mandljev-cips (11)
Pečen biskvit pustimo, da se ohladi…
mandljev-cips (12)
…nato ga narežemo na čim tanjše rezine.
mandljev-cips (13)
Rezine položimo na pekač in na 100°C pečemo, dokler ne postanejo hrustljavi in malo spremenijo barvo.
mandljev-cips (16)
Postrežemo ob kavi ali čaju. Pa dober tek!

En komentar Dodaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s