Snežne kepe

Pri peki krofov nam ostanejo beljaki. Kako jih porabiti, sem opisal že v blogu za beljakov čips z mandlji. Dober in okusen način porabe beljakov pa so tudi snežne kepe. Nežne beljakove kepe prelite z gladkim pudingom so okusna in hitro pripravljena sladica.

Za snežne kepe potrebujemo:

  • 4 beljake
  • 4 žlice sladkorja,
  • 2 zavitka vanilijevega pudinga in
  • 1,2 l mleka
snezene-kepe (01)
Beljake ki so nam ostali od peke krofov (ali priprave drugih sladic)…
snezene-kepe (02)
… s ščepcem soli zmešamo v sneg. V ne pretrd sneg vmešamo dve žlici sladkorja in…
snezene-kepe (03)
…nadaljujemo z mešanjem, dokler sneg ni povsem trd.
snezene-kepe (04)
Pripravimo si mešanico za puding. Dva zavitka vanilijevega pudinga zmešamo z dvema žlicama sladkorja.
snezene-kepe (05)
Dodamo 2 dcl mleka in zmešamo v gladko maso.
snezene-kepe (06)
V loncu zavremo liter mleka, v katerega z žlico polagamo snežne kepe.
snezene-kepe (07)
Po slabi minuti kuhanja kepe obrnemo in kuhamo še slabo minuto na drugi strani.
snezene-kepe (08)
Nato jih damo na krožnik, da se malo odcedijo. 
snezene-kepe (09)
Odcejene snežne kepe damo v posodice,…
snezene-kepe (10)
… mleko pa precedimo in ponovno zavremo.
snezene-kepe (11)
Vmešamo pudingovo zmes in med mešanjem…
snezene-kepe (12)
… skuhamo puding po receptu na vrečki. 
snezene-kepe (13)
S pudingom prelijemo snežne kepe, jih ohladimo in ponudimo. Pa dober tek!

Komentiraj