Kokosovo – ananasovi razpokančki

Razpokančke običajno pečemo z dodatkom kakava ali čokolade v prahu, na kulinariki pa je tudi recept za razpokančke s kokosovo moko. Avtorica recepta je prava mojstrica in za začetek letošnje predpraznične peke piškotov so na vrsto prišli njeni kokosovo – ananasovi razpokančki. Sestavine so malenkost prirejene, saj sta od peke kokosove potice ostala dva rumenjaka in ju je bilo treba porabiti.

Za kokosovo – ananasove razpokančke potrebujemo:

  • 250 g masla,
  • 200 g sladkorja,
  • 2 jajci,
  • 2 rumenjaka,
  • cca 100 ml ananasovega soka,
  • 330  g moke,
  • 120 g  kokosove moke in
  • 1/4 žličke rumene jedilne gel barve.

Za povaljanje oblikovanih kroglic pred peko potrebujemo še:

  • 100 g kristalnega sladkorja in
  • 100 g sladkorja v prahu.
razpokancki (01)
Rahlo zmehčano maslo narežemo na kocke in damo v posodo.
razpokancki (02)
Dodamo sladkor in…
razpokancki (03)
…ga penasto vmešamo v maslo.
razpokancki (04)
Dodamo rumenjaka in ju vmešamo.
razpokancki (05)
Enako storimo še z vsakim jajcem…
razpokancki (06)
…posebej.
razpokancki (07)
V rahlo in puhasto maso…
razpokancki (08)
…dodamo še rumeno barvo in jo temeljito vmešamo.
razpokancki (09)
Na koncu vmešamo še kokosovo moko…
razpokancki (10)
…in nato še moko in ananasov sok.
razpokancki (11)
Gotovo testo damo za nekaj ur (ali čez noč) na hladno.
razpokancki (12)
Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice, velike kot manjši oreh.
razpokancki (13)
Kroglice povaljamo najprej v kristalnem sladkorju in…
razpokancki (14)
…jih damo za 15 do 20 minut na hladno.
razpokancki (15)
Nato jih povaljamo še v sladkorju v prahu in jih položimo na pekač.
razpokancki (16)
Na pekaču med kroglicami pustimo nekaj prostora, saj se razpokančki med peko malo razlezejo. Pečico nastavimo na peko z ventilatorjem, jo segrejemo na 170°C in razpokančke pečemo od 12 do 15 minut.
razpokancki (17)
Pečeni razpokančki so na otip še malo mehki, sladkor v prahu pa se ne sme stopiti ali porjaveti.
razpokancki (18)
Rahlo ohlajene piškoti postrežemo. Pa dober tek!

En komentar Dodaj komentar

Komentiraj