Koroška naveza na Gradiški Turi

Pred časom smo opravili usposabljanje za vodnike B kategorije na Valvasorjevem domu pod Stolom. Pred nami je ostala še izpitna tura, po izpitni turi pa še opravljanje pripravniških tur z mentorji. Izpitno turo za B kategorijo so nam prestavili z Male Mojstrovke na Primorsko, na Gradiško Turo. Program so nam tudi malo spremenili in od sveta odrezani Korošci smo se morali zorganizirati. Naredili smo plan, da se v soboto dopoldne odpravimo proti Vipavi, popoldne naredimo ogledno turo, prenočimo nekje v bližini, v nedeljo zjutraj pa naspani in spočiti pridemo na izhodišče za Gradiško Turo.

Ogledna tura je uspela in malo živčni, predvsem pa polni pričakovanja se odpravimo proti Vrhpolju. Po večerji še malo posedimo in se pomenimo, potem pa se pripravimo za počitek.

V nedeljo zjutraj po skupinah z inštruktorji ponovimo turo. Na sami turi nisem nič fotografiral, le na vrhu so nas pohodniki, ki so bili ravno takrat tam, fotografirali za spomin.

20170528_092918413_iOS-2048
Moja skupina z inštruktorjem in sotrpini na Gradiški Turi.

Po turi je sledilo kosilo, po kosilu pa reševanje testov. Po opravljenih obveznostih smo naredili še analizo in prejeli potrdila o opravljenem usposabljanju. Vikend na Primorskem je kar prehitro minil in polni vtisov smo se odpeljali proti domu.

2 komentarja Dodaj komentar

Komentiraj